« Terug

Weet jij wie je klant is?

MCR_Restyle_Blog1Foto1.jpg10 jan

Ben je eigenaar van een winkel of horecaonderneming? Dan is het belangrijk dat je weet wat het verzorgingsgebied van je onderneming is: waar komen de klanten die jouw zaak bezoeken vandaan? Wie wonen er nog meer in dat gebied en waarom komen die mensen wel of niet in je winkel? Met behulp van een simpel onderzoek verwerf je informatie, die van grote waarde is voor je huidige bedrijfsbeleid. 

Ontdek of je kansen laat liggen

Weten wat je verzorgingsgebied is, is essentieel voor een succesvol bedrijfsbeleid. Je stelt het verzorgingsgebied vast aan de hand van de postcodes van je klanten: een zogenaamde klantenherkomstanalyse.

Vervolgens doe je een demografisch onderzoek van het verzorgingsgebied: leeftijd van de inwoners, beschikbaar inkomen, gezinsgrootte, etniciteit, beroepsopbouw, et cetera. Met deze gegevens kun je gemakkelijk de belangrijkste doelgroepen bepalen die in het verzorgingsgebied vertegenwoordigd zijn. Zo kun je heel snel ontdekken of jouw assortiment of dienst hierbij aansluit.

Je kunt er zo bijvoorbeeld achter komen dat een doelgroep die je wilt bereiken heel goed vertegenwoordigd is in jouw verzorgingsgebied, maar weinig langskomt. Als je dit weet, kun je zaken in je winkel aanpassen en verbeteren zodat je deze potentiële klanten voortaan wel bereikt.

Vraag een gratis demonstratie aan

MCR_Restyle_Blog1Foto2.jpg

Demografisch onderzoek met online applicaties

Hoe maak je een klantenherkomstanalyse en hoe kom je aan de bijbehorende demografische gegevens? “Wij hebben gebruiksvriendelijke online applicaties ontwikkeld waarmee je eenvoudig zelf deze stappen kunt verrichten”, aldus Erik van Koert van MCR Retailminds.

Een voorbeeld van een online applicatie voor demografisch onderzoek is de Quickscan. Hiermee selecteer je jouw verzorgingsgebied en vervolgens krijg je met één muisklik een helder (geografisch) overzicht waarop alle benodigde gegevens zichtbaar zijn. MCR Retailminds helpt je vervolgens graag om een juiste analyse van die gegevens te maken.        

Wil je meer weten over bovenstaande applicaties? Vraag een gratis demonstratie aan via deze websiteOok vind je hier veel informatie over onze overige diensten. Wij helpen je graag bij het opstellen of bijstellen van een succesvolle locatiestrategie.

Vraag een gratis demonstratie aan

« Terug

Scroll naar boven